Nederlands orgeltalent Martien de Vos bespeelt Beverwijks Muller orgel

2 augustus

Op vrijdag 2 augustus zal de veel belovende Nederlandse organist Martien de Vos zijn opwachting in Beverwijk maken. In 2023 was hij een van de prijswinnaar van het Internationale Schnitger orgelconcours in Alkmaar. Van 2014-2018 studeerde hij voor zijn Bachelor Orgel bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde in Rotterdam ook de opleiding Kerkmuziek bij o.m. Hanna Rijken en Arie Hoek.
In 2020 studeerde hij af voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Klavichordlessen ontving hij van Johan Hofmann. Daarnaast studeerde hij improvisatie bij Sietze de Vries.
In Beverwijk zal hij orgelwerken spelen van D Buxtehude, JP Sweelinck, W. Mozart (een transcriptie uit sonate in e (K304) van Martien de Vos) JS Bach ( o.a. Preludium en Fuga in d BWV 539) en besluit het concert met een improvisatie (www.martiendevos.nl).