TOTALLY DANCE: DE BOOM MOET WEG

14 juni

Totally Dance presenteert: De boom moet weg

In het stadje Oudewortel, waar de tijd lijkt stil te staan, domineert een eeuwenoude boom het centrale plein. Volgens de bewoners is de boom de bron van alle ellende in de stad en willen hem dan ook weg hebben. Voor de burgemeester, die eigenlijk een sluwe zakenman is, komt dat maar wat goed uit, want hij wil graag geld verdienen door huizen te bouwen. Maar de boom is niet zomaar een boom; hij is de thuisbasis van Wortelwijs, een oud en wijs wezen dat leeft onder de wortels en het brein van de boom vormt.

Wortelwijs kent alle verhalen en geheimen van Oudewortel. Wanneer Wortelwijs ontdekt dat zijn huis zal moeten verdwijnen is hij het zat om alle problemen van de stad te blijven dragen en besluit de bewoners te confronteren met hun problemen door ze mee te nemen in een reis door de tijd.

Elke reis is een ontmoeting met Wortelwijs, die de tijdreizigers helpt de lessen van het verleden te begrijpen. Terwijl de verhalen van de tijdreizigers zich ontvouwen, begint het stadje de ware waarde van de boom en Wortelwijs te begrijpen. Ze ontdekken dat de boom niet de oorzaak is van hun problemen maar het laatste stukje van de stad is wat hen nog verbindt.