Beverwijk.

Je stad in IJmond-Noord.

Beverwijk is dé stad in IJmond-Noord. Het is een echte stad: rommelig, rafelig en rijk aan contrasten. Fluisterende duinen naast brullende industrie. Die diversiteit, daar halen we inspiratie uit. Niets ligt vast, alles kan. Je ziet het niet meteen, maar er gebeurt zoveel in Beverwijk. Gewoon hier, in onze eigen stad.

Bekijk de introductie van het stadsmerk

Wat ons typeert: Beverwijk is nooit af

Dat maakt vindingrijk en haalt het beste in mensen naar boven. Beverwijk is een mozaïek van bedrijvigheid, waar we als geen ander kunnen ‘omdenken’ en problemen omzetten in kansen. Daarin vinden we elkaar, dat is ons onderscheidend vermogen.

Doe mee, draag bij, dat is de uitnodiging die in de claim besloten ligt. Want de stad is van en voor iedereen, of je hier nu woont, werkt, onderneemt, gewoon graag komt of je op welke manier dan ook betrokken voelt. Beverwijk is je stad in IJmond-Noord.

Bekijk het merkboekje
Bekijk de registratie van de online merklancering

Onze merkwaarden

Onze merkwaarden dragen het unieke karakter van Beverwijk uit. Het zijn de waarden die we delen, waarin we elkaar herkennen. Ze vormen de rode draad in alles wat er gebeurt in de stad en in alle verhalen die we vertellen.

Mozaïek van bedrijvigheid

Wethouder Hanneke Niele over ‘Mozaïek van bedrijvigheid’

Lees meer

Problemen worden kansen

Wethouder Serge Ferraro over ‘Problemen worden kansen’

Lees meer

Persoonlijk

Burgemeester Martijn Smit en Seydo Dillier over ‘Persoonlijk’

Lees meer

Echt

Wethouder Nevin Özütok over ‘Echt’

Lees meer

Elkaar vooruit helpen

Wethouder Brigitte van den Berg over ‘Elkaar vooruit helpen’

Lees meer

Sterk aanbod in Beverwijk

Samen met de stakeholders in de stad diepen we uit wat uniek is voor Beverwijk, wat de ambities zijn en waar nog kansen liggen. We bepalen met elkaar welk aanbod onderscheidend is en met welke verhalen we het stadsmerk lading kunnen geven. In 2021 hebben we de thema’s onderwijs en maakindustrie uitgewerkt. In 2022 gaan we aan de slag met de thema’s kunst en cultuur, vrijetijd, wonen, openbare ruimte en gebouwen.

Bekijk het verslag Onderwijsstad en Maakstad

Samenwerken is onze kracht in Beverwijk

Zo is dit stadsmerk tot stand gekomen en zo gaan we er ook zorg voor dragen. Met de actieve bijdrage van alle spelers en door de activiteiten, kwaliteiten en verhalen vanuit de verschillende thema’s binnen dit stadsmerk aan elkaar te koppelen, geven we de ontwikkeling van onze stad met elkaar een stevige basis en een flinke impuls. Doe je ook mee?

Sluit je aan als merkpartner

Zo laten we zien wat we in huis hebben

Dit online platform is de basis. Daar vind je steeds nieuwe verhalen uit Beverwijk. We delen alle verhalen en uitingen actief, via de social media kanalen en via het groeiende netwerk van merkpartners en betrokken inwoners. Daarnaast zorgen we voor zichtbaarheid in de stad en maken we gebruik van momenten en evenementen om het imago van Beverwijk te versterken.