Centrum voor de Kunsten Beverwijk

Je Tent voor Talent in IJmond-Noord

Doe jezelf niet tekort
Hebben we het nog een beetje op een rijtje, wat kunst en cultuur voor een mens kan betekenen? Je staat er wellicht niet dagelijks bij stil, maar een wereld zonder is een wereld vol gemiste kansen. Want wie muziek maakt, danst, acteert, of beeldend werk maakt, is gelukkiger. Zelfverzekerder ook, socialer, kan beter samenwerken, presenteren en kritischer nadenken. Kortom: professioneel begeleide kunstontwikkeling kent uitsluitend voordelen en draagt wezenlijk bij aan het welzijn van mensen.

In Beverwijk is het Centrum voor de Kunsten dé plek voor kunsteducatie. Dat niet alleen. Het Centrum is ook de spin het web van allerlei regionale kunst- en culturele organisaties. Met als belangrijkste doel: zo veel mogelijk mensen, kinderen en volwassenen met kunst en cultuur in aanraking brengen.
Wat een prachtige opdracht.

De straat op
Het Centrum pakt daarvoor flink uit. Aan het Kerkplein wordt niet alleen muziek, theater, beeldend en dans onderwezen, de bevlogen docenten gaan ook steeds vaker de boer op. Naar de basisscholen én de wijken. Op die manier krijgt iedereen de kans de sensaties van kunst en cultuur te ontdekken.

Andere culturele organisaties worden door het Centrum gefaciliteerd. Alsof dat nog niet genoeg is organiseert het Centrum om het jaar de grote manifestatie Beverwijk uit de Kunst en is een van de initiatiefnemers van het gezelschap Cultuurmakers IJmond.

Mis het niet!
Niemand hoeft kunst en cultuur te missen. Wie de kosten voor de lessen in het Centrum lastig kan opbrengen, vraagt het Centrum om hulp bij budgetaanvraag bij het Jeugd- of Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

En zo staat niets ons meer in de weg om deel te nemen aan kunst en cultuur en dat grote geluk na te jagen.