Cultuurmakers IJmond

In Beverwijk en Wijk aan Zee wonen en werken veel cultuurmakers. Zij houden zich bezig met onder andere: muziek, dans, theater, musical, beeldende kunst, erfgoed, film, fotografie, schrijven en ontwerpen. Dit doen ze in hun vrije tijd of voor hun vak. Ze werken zowel zelfstandig als in verenigingen, organisaties of broedplaatsen.

De een werkt voor de schermen, de ander daarachter. Dankzij deze cultuurmakers kunnen anderen genieten van optredens, dans- en muziekles, mooie ontwerpen en nog veel meer. Cultuurmakers IJmond is ontstaan vanuit een initiatief van het Centrum voor de Kunsten en het Kennemer Theater Beverwijk. Binnen het team zijn o.a. vertegenwoordigd: Centrum voor de Kunsten, #Kunsdt, Studio O, Theatermanifestatie IJmond en Totally Dance.

Er is kennis en ervaring op het gebied van: educatie, het bedrijfsleven, autonoom kunstenaarschap; publiciteit, fondsenwerving, productie, ICT; zelfstandig ondernemen, commerciƫle bedrijfsvoering en gesubsidieerde organisaties; alle vormen van kunst en cultuur.